Voetbehandelingen

Ik vertel u in kort bestek en in willekeurige volgorde iets meer over de voetbehandelingen, waarin ik me heb gespecialiseerd en waarvoor u bij mij terecht kunt.

Ingroeiende nagel corrigeren met de nagelbeugeltechniek

Een veel voorkomende klacht betreft de ingroeiende teennagel. De in het vlees groeiende teennagel kan erg pijnlijk zijn. Vooral voor mensen met diabetes, maar ook mensen met reuma is het van groot belang om u met dergelijke klachten te laten behandelen door een gespecialiseerde pedicure, omdat anders het risico op voetcomplicaties bestaat. Constateert u dus dergelijke klachten, probeert u dan in een zo vroeg mogelijk stadium een behandeling te verkrijgen. Een nagelbeugel (van kunststof of metaal) biedt vrijwel altijd de oplossing voor deze lastige aandoening. Ik maak die op maat, zodat u snel en doeltreffend van uw klachten verlost bent.

Drukpijn ontlasten

Wie drukpijn ervaart, die vooral voorkomt tussen de tenen, heeft behoefte aan het (helpen) reguleren van de teenstand.  Ook door middel van vilttechniek, die ik toe pas kunnen drukpijnen verlicht worden.

Voetschimmelbehandeling

Een van de meest voorkomende klachten betreft de voetschimmel. Wie kampt met schimmelnagel(s) moet zich realiseren, dat die nooit vanzelf geneest. Bovendien bestaat het risico dat een een schimmelinfectie zich uitbreidt. Omdat ik in het bezit ben van het certificaat Schimmelnageldiagnostiek, kan ik een monster nemen van de geïnfecteerde nagel en dit opsturen naar het laboratorium. Als de patholoog de aard van de schimmel heeft vastgesteld en de uitslag bij mij binnen is, stel ik naar aanleiding van de uitslag een behandelplan op. Deze vorm van onderzoeken worden vrijwel altijd vergoed door de zorgverzekeraars.

Schoenadvies essentieel

Heel veel voetklachten komen direct voort uit het verkeerde schoeisel waar mensen in plegen te lopen. Gecertificeerde pedicures kunnen u desgewenst bedienen van een  gefundeerd schoenadvies. Het is meestal een ondergewaardeerd onderdeel van een pedicurepraktijk, maar u kunt bij mij ook terecht voor de aanschaf van de voor u meest geschikte voetverzorgingsmiddelen. Als gediplomeerd pedicure ben ik goed op de hoogte van de meest geschikte onderhouds- en behandelingsartikelen voor uw voeten. Indien u er de voorkeur aangeeft om uw middelen elders te kopen, dan ben ik uiteraard van harte bereid u daarvoor van advies te dienen.

Cadeaubon? Leuk idee!

Of u de verwenbehandeling nu wel of niet aan den lijve hebt ondervonden: het is een heel attent idee als u een ander een voetencadeaubon schenkt aan een dierbare, een vriend of een kennis. Dat is mogelijk, u kunt in mijn praktijk cadeaubonnen voor uiteenlopende waardes verkrijgen.

Ook een diploma heeft 'onderhoud' nodig

Ik schreef het elders op deze pagina al, maar ik wil het u toch nog even onder uw aandacht brengen: een professioneel pedicure met aantekeningen voor bepaalde specialisaties, moet haar diploma's goed onderhouden. Omdat de ontwikkelingen in de (medische) voetverzorging altijd gaande blijven, volg ik regelmatig seminars, lezingen, workshops en congressen, waar de nieuwste ontwikkelingen worden onderricht en bijgebracht.